INDIVIDUELE
HONDEN TRAINING

De eerste weken van een puppy in zijn nieuwe huis zijn enorm belangrijk. In deze periode wordt de basis gelegd voor het gedrag later, als volwassen hond. Hondentraining kent geen leeftijdsgrens, maar het is raadzaam om te starten vanaf twee maanden.

Het allerbeste
voor u & uw
hond”

Een goede socialisatie is de sleutel tot een relatie die twaalf tot zestien jaar duurt. Door onze trouwe vrienden vanaf de leeftijd van twee maanden te trainen, voorkomen we ongewenst gedrag.

De pup begint in zijn nieuwe thuis verschillende gewoonten aan te leren. Het is ons doel om onze viervoeters zonder enige vorm van dwang of geweld gewenst gedrag aan te leren.

We richten ons altijd op het beste resultaat en het welzijn van alle dieren die we trainen. Straffen is dus nooit onderdeel van onze methode. Belonen wel!

Zowel vooraf als tijdens de trainingen kijk ik altijd kritisch wat u en uw hond nodig hebben: think, plan, do. Vooraf maak ik een plan, maar ook tijdens het trainen zorg ik dat de trainingen succesvol en plezierig zijn voor uw hond.

We leren uw hond de basissignalen aan die helpen in het dagelijks leven. Denk onder andere aan gedrag als:

 • Reageren als u roept
 • Blijven zitten
 • Gaan liggen
 • Op zijn plaats blijven
 • Naast u lopen met een losse lijn
 • Voorwerpen achterlaten wanneer u dat vraagt
Cues worden getraind volgens de methode van positieve bekrachtiging. Educatief materiaal en clickers zijn beschikbaar.

Het oplossen van gedragsproblemen is maatwerk. Daarom analyseer ik eerst de geschiedenis van uw hond. Tegen welke gedragsproblemen bent u tot nu toe aangelopen? Daarna maak ik een passend plan en vervolgens gaan we aan de slag!

Veel gestelde vragen

Dat kan bij u thuis in de vertrouwde omgeving van uw hond. Ook is het mogelijk om de training te volgen in onze faciliteit in Amstelveen. Hier kunt u gratis parkeren.

Het trainen van honden kent geen leeftijdsgrens. De ideale leeftijd is vanaf twee maanden, maar we trainen ook graag oudere honden met onze Kynagon-methode.

Met onze methode trainen wij alle rassen. Om dit tot een succes te maken, kijken wij naar de geschiedenis van het ongewenste gedrag. Daarnaast houden wij rekening met de kenmerken van elk ras.

Wij werken met de meest uiteenlopende vormen van ongewenst gedrag.
Denk onder andere aan:

 • Vervuiling of vernieling in huis
 • Verlatingsangst
 • Bijten tijdens het spelen
 • Op u of anderen springen
 • Het overmatig hamsteren van voorwerpen
 • Vormen van angst of agressie

Bekijk de actuele tarieven voor de individuele training op onze tarieven pagina.

De puppycursus duurt 5 lessen. Voor oudere honden bestaat de basistraining uit 7 lessen. Bij honden met gedragsproblemen is het maatwerk en duurt de cursus vaak tussen de 8 en 10 lessen.

Anderen zeggen:

Een echte aanrader! We gingen door moeilijke tijden van verandering en aanpassing aan een nieuwe omgeving en de hulp van Kynagon was essentieel. Patricia, altijd erg aardig, leerde ons verschillende richtlijnen en gaf tips over hoe we de signalen van onze honden konden lezen en dienovereenkomstig konden reageren om hun gedrag te verbeteren. Onze dieren zijn erg op haar gesteld, omdat ze veel geduld en veiligheid toont in alle situaties. Het resultaat is dat we ALLEMAAL zelfverzekerder en rustiger zijn! Heel erg bedankt, Patricia!
MariaMargarida Guerizoli
Patricia is een onwijs leuke en enthousiaste honden trainer die graag alles doet vanuit een passie voor onze lieve viervoeter. Een positieve aanpak staat bij haar hoog in het vaandel en dat merken we terug aan onze pup die alles leuk vindt. Inclusief een regenbui van 1 uur (Tibetaanse Terriërs houden hier normaal niet van).
Karin de Wit
Een aantal weken geleden zijn we gestart met de puppycursus bij Patricia voor onze teckel pup. We konden snel starten en de tijden en dagen waren flexibel. We zijn erg blij dat we hebben gekozen voor Patricia en dat we één-op-één begeleiding kregen. Patricia neemt de tijd voor vragen en kijkt naar wat nodig is voor jouw hond. We hebben zowel binnen als buiten getraind met de pup. We hebben erg veel geleerd over hoe we onze pup positief kunnen belonen en daar hebben we een super lieve en gehoorzame hond voor teruggekregen! Als je op zoek bent naar een gespecialiseerde hondentrainer dan raden wij Patricia zeer aan!
Maud Fleerkamp
Chat openen
1
Hallo, kan ik je helpen?